Verslag Zuiderzeerally

Het seizoen is gestart! Afgelopen weekend hebben we de eerste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap gereden: de Zuiderzeerally in Emmeloord. Meteen de eerste echte vuurdoop voor Nard Ippen als onze navigator. Als een ware Gaston heeft hij Martijn met goed gevolg door de rally heen geleid. Helaas is deze wedstrijd de postcodekanjer voor ons niet gevallen.

Dag 1
Vrijdagavond begon het spektakel rondom Emmeloord en Vollenhove. De eerste proef was een industrieterrein waarna we de tweede proef al meteen de listige dijkjes op mochten in het volledige donker, met de bekende dubbele hairpin. Het doel was om rustig van start te gaan en gaandeweg het weekend het tempo en snelheid te verhogen. Na de eerste twee proeven was er al sprake van gezonde competitie tussen de Subaru’s. De dag eindigden we met een vierde plaats in onze klasse.

Dag 2
Na een goede nachtrust begonnen we vol goede moed aan dag 2. Na een grondige inspectie van ons serviceteam legden we de eerste vier proeven van de zaterdag af. Helaas werd de eerste proef geneutraliseerd door een foutje van de organisatie. In de volgende proef wisten we al gelijk een plaats te winnen in het klassement. Doordat concullega David Jans vlak voor ons van het parcours raakte, hebben we de proef niet afgereden omdat we uiteraard de helpende hand boden, dus neutralisatie. De volgende proef konden we helaas ook niet rijden, vanwege wederom organisatorische redenen. We wisten toch een 17e plaats algemeen en 3e in onze klasse te behalen.
Tijdens de regroup voorafgaand aan de service, begon onze auto kuren te vertonen door haperende benzinepomp. Reden voor een grondige inspectie! De volgende proeven konden we gelukkig wel rijden en wisten we ons staande te houden in de natte, glibberige, uitgereden bochten. Dit ook omdat de weergoden ons goed gezind waren en verdere regen gelukkig uitbleef.
Na een succesvolle 14e proef, waar we in het algemeen klassement wederom een plek waren gestegen, sloeg het noodlot toe. De benzinepomp begon te haperen tijdens de proef… met horten en stoten hebben we alsnog de finish gehaald, maar wel met het nodige tijdverlies. Nard en Martijn deden op de verbindingsroute een poging tot reparatie en dit leek vruchten af te werpen! De volgende proef hebben we goed afgelegd over de smalle, hobbelige dijkjes rondom Blankenham.
Na een uitgebreide service zijn Martijn en Nard er goed voor gaan zitten om nog een spektakel weg te geven op Nagelerweg. De laatste proef hebben we alles op alles gezet, onze schroom buitenboord gezet en zijn we er vol gas voor gegaan. Dat resulteerde in een prachtige 13e plaats algemeen!

De eerste punten voor het Nederlands Rally Kampioenschap zijn binnen! Nadat het stof van de rally wat is neergedaald, rest ons nog de taak om onze auto weer tiptop in orde te maken en te voorzien van een nieuwe brandstofpomp zodat we klaar zijn voor de volgende wedstrijd! We willen uiteraard onze sponsors bedanken en hopen jullie weer op de volgende rally op 13 april te mogen begroeten.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter