Verslag van de Hellendoorn Rally 2018

We mogen terugkijken op een geslaagd rallyweekend! Er zat het nodige tegen, maar we hebben met het MvH Rallyteam een mooi staaltje teamwork laten zien waardoor we de rally met goed resultaat uit hebben kunnen rijden. Lees hier het verslag van de Hellendoorn rally!

Vrijdag

Al vroeg gingen onze wekkers en verzamelden we ons bij de thuisbasis Cremers Automotive in Veldhoven. Nadat alles was ingepakt en de rallyauto op de oprijwagen met dank aan Behamo die deze beschikbaar stelden voor transport, op naar Hellendoorn!

Eenmaal aangekomen in Hellendoorn zijn we begonnen met het opbouwen van onze serviceplaats en meteen ons aggregaat van SDMO klaargezet. Daarna zijn we naar de technische keuring gereden om de auto te laten controleren op de voorwaarden die de KNAF stelt en de auto stond er weer tiptop bij met de stickers van SH Reklame. Auto uiteraard ook nog goed gepoetst met de poetsspullen van Profclean. Na de keuring begon het aftellen naar de eerste proef! Ondertussen waren Martijn en Dennis nog de laatste proeven in kaart aan het brengen.

De eerste proeven zijn we rustig aan begonnen om nog meer vertrouwen te krijgen in de Subaru die voor ons nog steeds wennen is, want wat is het een beest! Bij de vierde proef na enkele succesvolle starts, kwam voor ons helaas een tegenslag. De aandrijfas brak bij de start, halverwege de proef hebben we besloten om de proef te staken om verdere schade te voorkomen. Dit betekende echter wel dat we straftijd kregen.

Dankzij een snelle reparatie en een bevriend rallyteam is het gelukt, om de Subaru weer te maken

Zaterdag

Nu de auto weer gereed was en Dennis en Martijn een goede nachtrust hadden gehad waren we weer klaar voor de zaterdag! Eerst nog even de auto laten opnieuw laten keuren en toen klaar voor de tien proeven van de zaterdag!

Zaterdag zijn we weer rustig aan begonnen, maar hier gingen de proeven en het vertrouwen steeds beter. Tijdens de eerste service niks geks gevonden en met de nieuwe tools van WORX simpel aan het werk kunnen gaan. Toen een nieuwe setje banden erop met onze gerichte velgen door Autoservice Rooijackers, en we konden weer verder. De tijden werden steeds beter en daarbij dus ook het vertrouwen! Tijdens de volgende service een geluid ontdekt in de versnellingsbak wat eigenlijk steeds erger werd, maar uiteindelijk besloten om toch de rally te proberen uit te rijden. 

Uiteindelijk nog een aantal goede tijden voor ons neergezet gaande de zaterdag! En uiteindelijk gefinisht met een mooi resultaat.

Wij gaan weer hard werken aan de Subaru om hem weer in orde te maken voor de volgende rally!

Nogmaals hartelijk dank aan alle sponsors: SH Reklame BV, Autoservice Rooijackers, JF Indoor Interieurbouw, Profclean Europe, ETT Eindhoven, Metafa, Prodrive, SDMO, Cremers Automotive, Worx, Behamo en Safety First!

Meer beeldmateriaal volgt, maar kijk hieronder de eerste beelden!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter