MvH Rallysport tijdens ELE 2018

Dag 1: Ervaring maakt het verschil

Het MvH Rallysportteam weet maar al te goed dat ervaring en gezond boerenverstand het verschil maakt. Tijdens de 2018 editie van Nederlands oudste rally, de ELE, werd al snel duidelijk dat ook rondom Veldhoven niemand ongeschonden het strijdtoneel zou verlaten. Vrijdagavond was het op de 2e klassementsproef rondom Asten meteen al raak! Een lekke band dwong de Subaru Impreza equipe ertoe om de proef rustig uit te rijden. Als gevolg direct ruim anderhalve minuut aan onze broek en een kapotte velg… Dat zorgde wel voor een nodige zucht en een vloek, maar na de proef schouders én krik eronder en snel het wiel wisselen. Door teamwork kwam de blauwe bolide op gouden schoentjes exact op de seconde aan bij het inklokken voor KP3. Als gevolg geen straftijd dus een meevaller.

In de file

Op KP3 een hele andere dynamiek: dit keer kwam de snelle Impreza in de file. Jagend op twee langzamere deelnemers bleek het parcours stiekem heeeel erg smal. Inhalen rondom Someren is vrijwel onmogelijk dus weer kostbare seconden verloren. Na terugkeer op de service in Helmond had ons serviceteam haar handen vol om alle checks uit te voeren en de 4wd weer op punt te zetten. Gelukkig zijn Japanse auto’s uiterst betrouwbaar en hebben de MvH monteurs eenzelfde reputatie. Ook daar speelt jarenlange ervaring een sleutelrol.

Gelegenheidsduo

Het 2e blauwe monster, de C-Kadett Coupe in LEGENDS-uitvoering, kon aansluitend worden gecheckt. Collega coureur Frans Ohmstede was als debutant in zijn Opel blij om een gelegenheidsduo te vormen met het MvH Rallysport team. Zijn zelf opgebouwde klassieker kende evenmin grote problemen en de routinecontroles kenden gelukkig geen verrassingen.

Goede afsluiting

Inmiddels werd de pechduivel ingeruild voor een engeltje op de schouder van onze mannen; de volgende boekel van wederom drie proeven ging als een speer. Met het invallen van de duisternis op de vrijdag kon er hierdoor stappen opwaarts worden gemaakt in het algemeen klassement. Na jaren in een voorwiel aangedreven auto met beperkt vermogen kon Martijn nu serieus gaan vegen in een legendarisch rallykanon met een compleet andere rijdynamiek. De omschakeling en het zoeken naar de nieuwe grenzen gaat niet van vandaag op morgen. Toch blijkt dat een prima nieuwe navigator en een prima nieuwe bolide nieuwe maatstaven zet die veelbelovend zijn; tevreden parkeert de equipe haar blauwe wagen in het Parc Fermee.

Dag 2:  de finale

Op de zaterdag wordt er als 25e algemeen gestart. De eerste 4 klassementsproeven van de dag (2x Spoordonk en 2x Wintelre) gingen erg goed. Inmiddels rijdt Martijn niet meer rond als debutant en kennen de meeste ELE proeven weinig echte verassingen meer. Vooral op de grote stukken onverhard in het Wintelrese zand kwamen de unieke rij eigenschappen van een 4wd aan het licht. Als een vis in het water, op slechts 500 meter van de plek waar het serviceteam haar garage heeft, worden toptijden genoteerd aan de finish. Langzaam maar gestaag maken we stappen het klassement, mede omdat er zich geen vreemde storingen of uitstapjes voordoen.

De hairpin

Met nog vier KP’s voor de rallyboeg (2x St. Oedenrode & 2x Industrieterrein Son) was plek 18 algemeen een resultaat dat de burger moed gaf. Op de KP Son verloor Martijn wat kostbare tijd door geklungel in de hairpin recht voor de VIP tribune. Het met geweld omgooien van een 4wd behoeft nog wat oefening met de handrem. Het afslaan van de motor helpt ook niet op zo’n moment. De blauwe C-Kadett van Frans was in dat opzicht een goed voorbeeld hoe het ook kan. Het publiek gaat los als hij in full drift de hairpin nailt.

Eind klassering: 16de algemeen

Om 23:30 uur rolt de MvH equipe als 16de algemeen over het finish podium bij Schipperstop te Veldhoven. Verdienstelijk op een deelnemersveld van 74 deelnemers, en als snelste Subaru rijder! Een fijne samenwerking met navigator Dennis Lippens wordt bekroond met een hoge klassering en een heerlijk voldaan gevoel. Dankzij trouwe supporters, onze sponsors en een kundige en vooral enthousiaste technische crew is dit gezamenlijke resultaat werkelijkheid geworden. Op naar de volgende uitdaging!

Beelden zeggen meer dan woorden, dus klik hieronder om ons in actie te zien!

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Twitter