ELE Rally 2019 & Linkedin

De woorden van onze Martijn vatten de rally mooi samen:


ELE Rally
 2019 zit er weer op… een turbulente rally voor ons van het MvH Rallysport team! 
Nard Ippen en ik begonnen goed aan de Rally na 2 proeven stonden we 21ste algemeen! 
Echter op proef 3 van de wedstrijd begaf het voorste differentieel van de Prodrive Subaru Impreza N11, natuurlijk baal je dan als een stekker vooral na 2 van de 17 proeven, je wilt gewoon je thuis rally finishen en het liefst met een mooi resultaat!

Precies op het punt waar wij de auto van de proef af lieten rollen stonden onze vrienden uit Markelo! (Harmen Hietbrink , Timo Boissevain en Joost Klomphaar) toeval bestaat gewoon niet,… was het meant to be?
Samen met telefonische ondersteuning van het team bevestigden we dat het voor differentieel echt kapot was…. en nu? Oorzaak gevonden… volgende stap: de oplossing vinden.

Helaas is het voorste differentieel niet zomaar te wisselen (buiten dat het kostbaar is) maar hiervoor dient ook heel de versnellingsbak gedemonteerd te worden… en daarbij komt nog de vraag waar vind je om 22:00 op vrijdag avond nog een Prodrive Hewland dogbox!

Na wat telefoontjes heen en weer bood Ger Haverkate ons de helpende hand, toevallig had hij nog de dogbox langs zijn Prodrive Subaru N12b liggen! Weliswaar een paar modellen nieuwer maar de kans bestond dat het 1 op 1 over te zetten was! Plannen werden gesmeed om de dogbox op te halen onder de rook van Hengelo ( bijna 1,5 uur rijden heen,…). Om geen enkele tijd te verliezen stelde Harmen voor om zijn lieftallige vriendin Berdien van Coeverden de versnellingsbak op te laten halen! Immers ligt Markelo/ Holten een stuk dichter bij Hengelo dan Eindhoven! Zo gezegd zo gedaan,.. 

In de tussentijd had het service team de Prodrive Subaru Impreza N11 opgehaald en terug naar de service gebracht waar nogmaals goed werd gekeken naar het probleem, en alles werd voorbereid om de bak wissel in werking te zetten, het zou een lange avond worden! Rond de klok van half 1 in de ochtend arriveerde Berdien met de versnellingsbak! Hulde! 

De jongens doken erop om de rallyauto klaar te maken voor de super rally! Want we wilde o zo graag proef ekkersrijt rijden voor ons thuis publiek en sponsoren!

Om 6:30 kreeg ik een telefoontje, alles zit eronder, de rally auto staat er bijna klaar voor,… echter bij het controleren van de verhoudingen (ronddraaien van de wielen) bleek dat het center differentieel van de N12b een andere overbrengings verhouding heeft, hierdoor lopen de differentieels voor en achter niet meer gelijk. Met andere woorden: tussen de voor assen en achter assen zit een te groot verschil waardoor als we het maximale vragen op snelheid. Het center differentieel zou exploderen op korte termijn. En twee dogboxen slopen op een rally is een hele dure aangelegenheid, buiten dat willen we natuurlijk dat Ger Haverkate ook gewoon de Vechtdalrally kan rijden! 

Met het team besloten we de handdoek in de ring te gooien….. je zou zeggen balen met de hoofdletter B,… maar nee! Ik ben eerder trots! 

Zo veel mensen hebben zich echt maximaal ingespannen om ons toch te kunnen laten starten op dag 2 in de ELE Rally! Alleen mocht het helaas niet baten.
Zij het onze vrienden uit het Oosten die op en neer reden met de nieuwe dogbox, het zij Ger Haverkate die ons in goed vertrouwen zijn versnellingsbak uit leent! 
En wellicht alle mensen die ik nu vergeet die zich maximaal hebben ingezet! (sorry)
Maar ook niet vergeten ons geweldige service team dat tot diep in de nacht de rallyauto prepareerde voor de Super Rally! 
Een kleine kanttekening wij verleenden ook de service aan Frans Ohmstede waardoor ons service team niet heeft geslapen en meteen door is gegaan!

Trots overschaduwt dan ook de teleurstelling!
Voor ons werk aan de winkel om de bak te repareren! 

Toch wil ik nog onze partners bedanken die door dik en dun achter ons blijven staan!

– Prodrive
– Broekauto Subaru
– Profclean Europe
– SH Reklame BV
– JF Indoor Interieurbouw
– ETTEindhoven
– ASR Rooijackers
– Cremers Automotive
– Worx
– Behamo
– Safety First Brandbeveiliging
– Metafa Holland BVFoto van WiMofotografie

Bekijk onze onboards en foto’s op:

Op onze Facebook

En op onze Youtube

Ook zijn wij nu te volgen op Linkedin

Geef een reactie

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter